Organizator

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – are o experiență de 11 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat, infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt Adoptă un copac!Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Cluburile ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr – amenajarea eco-turistică, Regenesys. Programele contribuie la soluționarea unor probleme sociale și de mediu în diferite județe ale țării, precum Constanța, Călărași, Prahova, Ilfov, Sălaj și Teleorman, sau în București.

Câteva dintre rezultatele organizației:

– 585.000 kilograme deseuri reciclate (hârtie, plastic, doze aluminiu, sticlă, DEEE-uri s.a.);

– 10 persoane cu dizabilităti sau cu probleme sociale angajate actuat în cadrul întreprinderilor sociale;

– 180.000 de sacose din pânză produse, care au înlocuit 21 milioane pungi de plastic;

– peste 30.000 de beneficiari ai infrastructurii de colectare selectivă, în 2015;

– 30 de colectoare solare funcționale, care încălzesc apa pentru aprox. 470 de copii și tineri din case de plasament sau cămine școlare.

– aproape 22.000 de profesori si elevi beneficiari în programul educational pentru mediu și dezvoltare personală – Cluburile ecOprovocarea;

Viziunea ViitorPlus: “Redescoperim împreună legătura cu natura şi investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”.

Misiunea noastră este de a face proiecte de mediu, integrate, cu impact pozitiv pe termen lung, de a dezvolta piaţa şi expertiza pentru producţie şi consum durabil şi de a realiza experienţe educaţionale care să încurajeze comportamente responsabile faţă de mediu.