Despre Concurs

Am prelungit perioada de înscriere, în urma solicitărilor primite de la mai mulți profesori. ÎNSCRIRILE în Concursul Național ecOprovocarea RĂMÂN DESCHISE PÂNĂ PE 15 MARTIE  !

Premii pentru elevi și profesorii în valoare totală de 70.000 lei și UN PREMIU de 10.000 lei pentru CEL MAI BUN LICEU.


Concursul Național ecOprovocarea, organizat de Asociația ViitorPlus, se află la cea de-a III-a ediție si face parte din programul extra-școlar ecOprovocarea care oferă o experiență educațională completă, cu beneficii pe termen lung pentru elevii și profesorii de liceu care participă voluntar an de an.

În anul școlar 2018-2019 se derulează cu sprijinul Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunități” 2018, Eximtur și a L’Oreal România.

Toate activitățile sunt punctate conform Regulamentului, iar cei mai implicați membri ai echipelor, clasați la finalul concursului pe locurile I, II și III, vor participa la următoarea Tabără de leadership pentru mediu ecOprovocarea.

Concursul se va termina pe 25.05.2019. ÎNSCRIE-TE ACUM ÎN CONCURS, ULTIMA ZI DE ÎNSCRIERE ESTE 15 MARTIE!

Premii pentru licee

PREMIUL CEL MARE PENTRU LICEUL cu cele mai bune rezultate în concurs este de 10.000 lei și este oferit de Eximtur.

Toate liceele care au echipe active în concurs vor primi o diplomă de participare înrămată.

La finalul concursului, primelor 10 echipe din fiecare categorie li se vor aloca puncte în funcție de locul obținut în clasamentul final. Astfel, echipa de pe locul 1 va primi 10 pct, echipa de pe locul 2 va primi 9 pct., echipa de pe locul 3 va primi 8 pct. s.a. Se va face suma acestor puncte pentru fiecare liceu care are echipe în top 10, liceul cu cel mai mare punctaj câștigă premiul de 10.000 lei.

Premii pentru profesorii și elevii activi în concurs

  • Toti elevii activi, implicați în activitățile de eco-ambasadori, primesc diplome digitale la final de concurs, semnate de ViitorPlus. Pentru judetele unde vom stabili parteneriate cu ISJ-urile, va exista și sigla Inspectoratului județean. Ne dorim, de asemenea, să stabilim un parteneriat cu Ministerul Educației.
  • Toti profesorii coordonatori activi primesc diplome în format fizic, semnate de ViitorPlus. Pentru judetele unde vom stabili parteneriate cu ISJ-urile, va exista și sigla Inspectoratului județean. Ne dorim, de asemenea, să stabilim un parteneriat cu Ministerul Educației.

Oferirea acestor premii este posibilă datorită susținerii din partea partenerului principal Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunități” 2018, a partenerului educațional Eximtur cât și a companiei L’Oreal România.

Dacă între participanți sunt persoane/echipe interesate să participe la tabără, indiferent de locul ocupat în concurs, pot participa în schimbul achitării costurilor.

Iată ce spun cei care au participat:

Mulțumesc pentru faptul că sunteți minunați prin faptul că aveți așa o determinare și o putere de acțiune molipsitoare care mă determină să nu mă gândesc niciodată la a renunța.”  – Diana P.

„Mi-am făcut prieteni alături de care am trăit clipe de neuitat și am reușit să vizitez locuri impresionante pe care sunt mândru că le-am putut „ajuta”. Vă mulțumesc din suflet!” – Eduard S.

Imagini și detalii în pagina dedicată Taberei.

 

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Se face prin completarea formularului din acest link  de către profesori, după citirea informațiilor din această pagină și a detaliilor din Regulamentul Concursului. Validarea înscrierii se face după transmiterea de către profesor a documentelor menționate în Regulament în termen de 10 zile lucrătoare de la completarea Formularului de înscriere. Un liceu poate fi reprezentat în concurs de 1 până la 5 echipe (1 echipă / categorie de concurs).

Echipele se pot înscrie până la 01.03.2019, dar cu cât se înscriu mai repede și încep activitățile din noiembrie – decembrie, cu atât cresc șansele în concurs.

TIPURI DE ACTIVITĂȚI ce pot fi derulate pentru fiecare categorie de concurs:

  1. Reciclare (colectarea diferențiată a deșeurilor reciclabile și trimiterea lor către centre de reciclare specializate);
  2. Plantarea de puieți (organizarea unor activități de plantare sau participarea la activități de împădurire organizate de alte entitati, de exemplu, ONG-uri sau Ocoale Silvice județene, în cadrul cărora, cu ajutorul voluntarilor –colegi, rude, prieteni – se plantează puieți forestieri pentru împădurirea unei zone);
  3. Campanii de conștientizare (pe tema Importanța colectării selective a deșeurilor sau Reciclare) – organizare de mini-sesiuni educaționale de către elevi pentru colegii lor sau pentru elevi din alte școli;
  4. Igienizare (curațarea deșeurilor depozitate necorespunzator în areale naturale și depozitarea acestora în spații special amenajate sau predate către colectorii specializați / firme de salubritate);
  5. Târguri de economie circulară (Colectare de obiecte folosite, dar funcționale, într-un cadru organizat, schimbarea acestora contra unor cantități de deșeuri reciclabile sau schimb între obiecte, sau donarea lor către familii nevoiașe, spitale, centre de copii.)
    Pentru rezultate bune în concurs recomandăm tuturor categoriilor atragerea voluntarilor în desfășurarea activităților practice ale fiecarei echipe/ categorii de concurs și urmărirea webinariilor cu exemple din alte ediți, ce vor fi organizate și anunțate de Organizator.

RAPORTAREA ȘI EVALUAREA ACTIVITĂȚILOLOR

Pentru fiecare activitate derulată se acordă puncte conform REGULAMENTULUI. La finalul fiecărei luni, echipele trimit Rapoarte de activitate cu descrieri și imagini pentru a arăta ce activități au organizat spre a le fi punctate conform Regulamentului.

Clasamentul Concursului Național ecOprovocarea este actualizat lunar, în urma verificării rapoartelor de activitate și documentelor anexe trimise de echipele participante. Punctajele vor fi actualizate la începutul  fiecărei luni începând cu luna decembrie.

REGULAMENTUL COMPLET AL CONCURSULUI

EXEMPLE DE RAPORTARE

Amenajare de spatiu verde

Igienizare

Plantare de puieti

Reciclare deseuri

Targuri de resurse