Tinerii aleg

 

Concursul „Tinerii aleg” , proiect de dezvoltare a conștiinței ecologice și lupta împotriva schimbărilor climatice, este organizat de Viitor Plus, prin programul Eco Provocarea, cu sprijinul Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez din România, și se adresează profesorilor și elevilor pasionați de mediu și interesați de tema schimbărilor climatice.

 

Rezultatele proiectului

La finalul celor două luni și jumătate din proiectul Tinerii aleg iată rezultatele:

  • 142 de profesori de liceu au intrat în proiect

Profesorii  au diseminat către elevii lor un pachet educațional format din 5 ateliere non-formale legate de schimbările climatice.

  •  3423 de elevi au participat la atelierele tematice –  schimbări climatice

  • 174 de elevi s-au înscris la webinarul „Fake-news social media (teme de mediu) și comunicare cu impact în Instagram”, creat și susținut împreună cu Codruța Simina (jurnalist) și Eli Neicuț (Influencer de fapte bune)
  • 3439 de reacții pe Instagram, în urma postărilor create de elevii micro-influenceri înscriși în proiect

În urma activităților realizate elevii și profesorii care au atins impactul propus inițial au participat la o tragere la sorți care a avut loc joi, 9 iunie, in format online.

Câștigătorul premiului – profesor: un laptop performant

Bucăloiu Ionela, profesoară de geografie la Liceul Teoretic „Petru Cercel”, din Târgoviște

Câștigătorul premiului – elev: o trotinetă electrică

Țarălungă Ștefania, elevă Liceul Tehnologic Cogealac, Constanța

 

Felicitări tuturor participanților!

 

INFORMAȚII PENTRU PROFESORI

 

Dacă ești profesor și predai într-un liceu din România, ești preocupat de schimbările climatice și vrei să le vorbești elevilor tăi despre acest subiect, folosind materiale educaționale adaptate nevoilor tale, înscrie-te în proiectul „Tinerii aleg”.

 

Completează formularul de mai jos până pe 5 mai 2022:

Formular de înscriere în proiectul „Tinerii aleg – proiect de dezvoltare a conștiinței ecologice și lupta împotriva schimbărilor climatice” 

 

Cu cât lecțiile tale ajung la mai mulți elevi, cu atât cresc șansele de a câștiga premiul concursului, un laptop in valoare de 500 de euro.

 

După înscriere, vino la webinarul de instruire, unde poți afla toate detaliile legate de concurs!

Dă click pe linkul de mai jos!

Webinar –  profesori: miercuri, 4 mai, de la 16.00 la 17.30.

https://us06web.zoom.us/j/85661183973?pwd=cDZGVkZRNk9YWEh0a3NucmtlUE85UT09

 

De asemenea, vei recomanda 2 elevi din fiecare clasă la care predai lecțiile de schimbări climatice, iar aceștia pot intra în concursul elevilor, unde pot câștiga o trotinetă electrică în valoare de 300 de euro.
Trimite către organizatori un tabel nominal (folosește modelul de mai jos, doc tabel nominal al elevilor participanți la concurs) al tuturor elevilor recomandați de tine în perioada 9-17 mai 2022, iar în acest fel îi înscrii în concursul elevilor.

 

INFORMAȚII PENTRU ELEVI

Dacă ești elev de liceu, iar profesoara/profesorul tău te-a recomandat pentru concursul Tinerii aleg atunci informațiile ce urmează te privesc. Dacă nu ai auzit încă de acest concurs, dar vrei să participi, vorbește cu profesorul tău preferat. Arată-i această pagină!

Dacă ești în lista elevilor recomandați, pregătește-te să participi la webinarul introductiv și explicativ unde un jurnalist și un influencer va vorbi pe limba ta despre cum poți crește impactul și reacțiile în comunitatea ta din Instagram și cum poți vorbi pe bune (fără fake) despre mediu.

 

Dă click pe linkul de mai jos:

Webinar – elevi  miercuri, 18 mai, ora: 15.00 – 16.30.

https://us06web.zoom.us/j/82965093277?pwd=aWdCZndaWnorNHB1ZHgyaEVuS0hQUT09

 

După webinar vei primi un ghid unde să-ți găsești răspunsurile legate de comunicare responsabilă și cu impact în social media!

După participarea la webinarul de instruire, miercuri, 18 mai, ora 15:00 -16:30, vei posta în contul personal de Instagram 3 subiecte/teme de mediu, pe care le vei alege și le va documenta urmând indicațiile din ghid sau webinar.

Vei folosi obligatoriu, în toate cele 3 postări, aceste etichete: #ecoprovocarea, #tineriialeg, #EuropeanYearOfYouth.

Dacă atingi un reach de 1500 și strângi 120 de like-uri intri în cursa pentru premiul concursului: o trotinetă electrică, în valoare de 300 de euro.

 

Profesorii vor raporta activitățile în formularul: 

Formular de raportare în proiectul „Tinerii aleg – proiect de dezvoltare a conștiinței ecologice și lupta împotriva schimbărilor climatice”

 

Elevii vor raporta activitățile astfel: după etichetele folosite #ecoprovocarea, #tineriialeg, #EuropeanYearOfYouth. Pentru a vedea reach-ul pentru fiecare postare în Înstagram, urmărește instrucțiunile din link.

 

Toți participanții activi vor primi diplomele concursului!

 

Regulamentul concursului: 

Regulament_Concurs_Tinerii aleg

 

Tabel nominal al elevilor înscriși în concursul Tinerii aleg

TABEL NOMINAL AL ELEVILOR ÎNSCRIȘI ÎN CONCURSUL Tinerii aleg