Educație ecologică
2.135 vizualizari

Un material educațional de mare impact pentru orice vârsta ce surprinde utilitatea reducerii consumului    de  resurse naturale, reutilizarea materiilor prime și materialelor și reciclarea deșeurilor.

Sursa: Youtube

Durata: 3min 20sec

 • 07.01.2015

  Reduce reuse recycle campaign

Ce este ecologia?

Este o schimbare pe care, cu gesturi foarte mici o putem face în atitudinea și comportamentul nostru și al celor din jur.

Sursa: Youtube

Durata: 1min 24sec

 • 07.01.2015

  Ecology is....

Un discurs remarcabil al unui copil de 12 ținut în fața reprezentanților Organizației Națiunilor Unite  care timp de 6 minute au fost martorii unui impresionant mesaj de conștientizare asupra gravelor probleme de mediu ce ar trebui să primească prioritate maxima în discuțiile la nivel înalt.

Sursa: Youtube

Durata: 7min 13sec

 • 07.01.2015

  The Girl Who Silenced the World for 6 Minutes

Trăim vremuri excepționale în care mulți dintre noi nu simțim lipsuri majore gen hrană, apă, aer curat, lumină, caldură etc). Însa, conform specialiștilor, dacă nu ne vom alătura cu mic – cu mare efortului de a schimba modul de viață, de a consuma responsabil resurse epuizabile, în mai puțin de 10 ani evoluția schimbărilor climatice asupra Planetei și a vieții pe Pământ va fi catastrofală.

Documentar

Sursa: Youtube

Durata: 1h 33min 17sec

 • 07.01.2015

  HOME

Povestea emoționantă a copiilor din Zambia care își doresc să meargă la școală și pentru care cel mai de preț lucru la care visează este apa potabilă. Pentru o sursă de apă ei străbat 2 km de 3 ori pe zi, cât despre școală aceasta rămâne doar un vis.

Material produs de           World Vision Water

Durata: 3min 45sec

 • 07.01.2015

  Meet Violet and the outher children from Zambia

Un material ce reflecta în imagini dure modul omului de a se raporta la mediul înconjurator făcând abstacție de urmările comportamentului său asupra naturii.

Un film realizat de Steve Cutts

Durata: 3min 36sec

 • 07.01.2015

  MAN

Activista de mediu Greta Thunberg ne povestește cum a pornit ea pe drumul protecției mediului, lansând deja celebrele greve școlare de vinerea.

Sursa: YouTube

Durata: 11 min 10 sec

 • 01.01.1970

  School strike for climate - save the world by changing the rules | Greta Thunberg (2018)

Un clip educativ despre ce înseamnă dezvoltarea durabilă și care sunt obiectivele de dezvoltare durabilă.

Sursa: YouTube

Durata: 3 min 40 sec

 • 01.01.1970

  What is sustainable development

În acest clip îl putem asculta pe adolescentul Xiuhtezcatl Martinez, un activist pentru drepturile populațiilor indigene, care ne vorbește despre cum îmbină el muzica hip-hop cu protecția mediului. El pune accentul și pe puterea tinerilor de a schimba lumea dacă sunt pasionați de cauza lor.

Sursa: YouTube

Durata: 13 min 36 sec

 • 01.01.1970

  Hip-hop environmental activism

Laura Singer ne povestește despre cum este să trăiești o viață zero-deșeuri. Toate deșeurile generate de ea în ultimii 3 ani încap într-un borcan mare cât o palmă.

Sursa: YouTube

Durata: 13 min 30 sec

 • 01.01.1970

  Why I live a zero waste life

Mari Copeny, o fetiță de 11 ani, a fondat o mișcare pentru dreptul la apă curată a locuitorilor din Flint. Ea ne vorbește despre ce a determinat-o să devină activistă de mediu și să inspire o mulțime de alți copii să i se alăture.

Sursa: YouTube

Durata: 7 min 51 sec

 • 01.01.1970

  MARI COPENY continues to fight for clean water and inspires other folks to stand up and speak up

Autumn Peltier, o activistă de mediu de 13 ani ține un discurs despre importanța apei curate în fața adunării Națiunilor Unite. Ea ne vorbește și despre semnificația apei pentru populația Wikwemikong, o minoritate indigenă din care face parte.

Sursa: YouTube

Durata: 4 min 57 sec

 • 01.01.1970

  0:07 / 4:57 Autumn Peltier, 13-year-old water advocate, addresses UN

Adolescenta braziliană Artemisa Xakriabá vorbește în fața mulțimii la greva anti schimbări climatice din New York. Ea ne explică despre urmările pe care le au schimbările climatice asupra Junglei Amazoniene, casa poporului ei.

Sursa: YouTube

Durata: 2 min 4 sec

 • 01.01.1970

  Artemisa Xakriabá's speech on New York Climate Strike

Isra Hirsi este o activistă care militează pentru protecția mediului și echitate rasială. Ea ne vorbește despre importanța diversității în orice mișcare activistă și despre implicarea femeilor în societate.

Sursa: YouTube

Durata: 7 min 35 sec

 • 01.01.1970

  The Angry Black Girl | Isra Hirsi | TEDxWakeForestU

Tribul Kichwa, care locuiește în Ecuador, în regiunea Sarayaku din pădurea amazoniană. Acest popor crede că pădurea este un organism viu, unde oamenii, animalele și plantele ar trebui să trăiască în armonie. În acest clip vedem cum activista indigenă Nina Gualinga încercă să le povestească vesticilor despre importanța unui ecosistem armonios. Mișcarea din care face parte militează împotriva extracțiilor petroliere din mijlocul junglei.

Sursa: YouTube

Durata: 9 min 30 sec

 • 01.01.1970

  The living forest: the Amazonian tribespeople who sailed down the Seine