Vin sărbătorile cu Moșul eco-responsabil

Numărăm orele până când Moșul va lăsa sub brăduț cadourile și felicitările pentru fiecare drag din familie. Iar masa va înflori cu bucate felurite pentru cea mai bucuroasă sărbătoare a anului, Crăciunul.

Chiar și în această perioadă de pandemie ne dăm voie să fim fericiți!

Dar suntem atenți la deșeuri și nu uităm că putem selecta, refolosi ori recicla. Iar în acest fel putem primi și puncte în concurs.

Așadar, vin sărbătorile, iar Moșul, să ne amintim, este eco-responsabil, altfel nu ar fi putut păstra satul lui de la Polul Nord atât de curat și verde atâtea sute de ani. 😉

Iată câteva sugestii despre ce puteți face în această perioadă cu deșeurile, așa încât să le puteți transforma în puncte în competiție:

♻️ Hârtia în care au fost împachetate cadourile, cutiile (după ce ați scos scotch-ul), folia de plastic în care a împachetat-o firma de curierat pot fi reciclate. Și, chiar dacă reciclatorii au închis în perioada sărbătorilor, mergeți la supermarketuri unde există containere de reciclare, vorbiți cu șeful de magazin să vi le cântărească și să vă scrie pe un bon cantitatea, să pună o ștampilă și să semneze, faceți câteva poze din care să reiasă acest proces și să vedem pachetele de maculatură, le puneți în containere și le raportați în formularul clasic de raportare lunară.

Atenție! Hârtia lucioasă, bonurile de casă, șervețele de hârtie, prosoapele de bucătărie din hârtie NU sunt reciclabile. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre ce se poate recicla cu adevărat din ce credem noi intrați pe site-ul colegilor noștri de la Harta Reciclării, aici:  Ce și cum reciclez? | Harta Reciclarii.

♻️ Sticla poate fi și ea colectată în această perioadă și trimisă la reciclare. Atenție, doar dacă vorbim despre sticle și borcane. Orice altceva, geamuri, oglinzi sau becuri, acestea NU se pun în containerele pentru sticlă.

♻️ Bateriile, televizoarele sau becurile și neoanele sunt deșeuri ce se pot recicla dar în containere speciale, dedicate. Căutai punctele de colectare din apropierea casei voastre pe Harta reciclării, iar bateriile și neoanele păstrați-le pentru momentul când reveniți la școală și puteți să le duceți în containerele ECOTIC.

♻️ Uleiul ce rezultă de la gătit, iar dacă nici în această perioadă nu se gătește, nici nu ne putem gândi la alt moment mai bun! 😉, ei bine, uleiul îl puteți colecta în bidoane de 5 litri și, atenție!, fără reziduuri alimentare, adică după ce îl strecurați foarte bine, poate fi dus la benzinării pentru reciclare.

Aveți aici o listă cu mai multe benzinării care primesc uleiul uzat; în plus există o serie de supermarketuri care colectează uleiul folosit, unde puteți primi ceva în schimbul lui. 😉

Cu bonul pe care îl obțineți, faceți raportarea și primiți puncte în ecOprovocarea.

Spor la activități și sărbători liniștite!

Echipa ViitorPlus și EcOprovocarea!

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..