Ultimele zile de înscrieri în concursul național ecOprovocarea

Pana pe 28 februarie va puteti inscrie in concursul national adresat profesorilor și elevilor de liceu din toată țara. Concursul încurajează activitățile practice, cu rezultate concrete de protejare a naturii. Categoriile de concurs sunt: reciclare, plantare de puieți, amenajare de spațiu verde, igienizare și târguri tematice (schimb de obiecte reutilizabile).

 

Echipa cu cel mai mare punctaj din fiecare categorie de concurs va fi premiată cu 5 locuri în Tabăra de leadership pentru mediu (4 elevi și un profesor). Premiile pentru cei 25 de castigatori (5 echipe) sunt asigurate anul acesta de Henkel Romania caruia ii multumim pentru sustinerea educatiei practice de mediu.

 

De ce Ecoprovocarea??? Romania are cetatenii cei mai putin informati pe teme de mediu iar elevii sunt incadrati in categoria „ecoindiferentilor”,  in timp ce la nivel global, national si local, problemele de mediu pun in pericol insasi supravietuirea noastra pe aceasta planeta. ViitorPlus crede ca transformarea societatii catre zona in care cetatenii se implica activ in rezolvarea problemelor de mediu atat prin comportamentele de zi cu zi cat si prin natura domeniului profesional in care activeaza, necesita o educare timpurie pe teme de mediu, cele mai valoroase fiind activitatile practice prin care tinerii se pot implica voluntar in aceste schimbari, prin reciclare, impaduriri, ecologizari. Programul extra-curricular si de voluntariat pentru liceeni „ecOprovocarea” este organizat de ViitorPlus cu rezultate deosebite de 7 ani si a primit premiul de cel mai bun proiect de mediu „Energy Globe Romania” in 2014. In primii ani s-a derulat la nivel local (Calarasi, Salaj, Sibiu) iar din 2016 s-a extins la nivel national. Cei peste 20.000 de beneficiari implicati in program cu peste 57.000 de ore de voluntariat au adus schimbari importante in comunitatile lor: +260.000 de metri patrati de spatiu verde amenajat, +285.000 de kg de deseuri trimise la reciclare, +58.000 de arbori plantati, mii de materiale si evenimente educationale de mediu desfasurate pe plan local. ViitorPlus stimuleaza obtinerea acestor rezultate prin activitati concrete: organizarea unui concurs national cu activitati practice pentru licee, materiale gratuite de predare interactiva pe teme de mediu pentru profesori, tabara de leadership pentru cei mai activi si performanti participanti.

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..