Tabăra ecOprovocarea – liceeni uniți pentru mediu

 

Tabăra ecOprovocarea este unul dintre momentele speciale ale anului. După multe luni de concurs în care eco-ambasadorii au fost activi în comunitățile locale și ne-au comunicat rezultatele lor doar prin intermediul raportărilor lunare, în tabără avem în sfârșit ocazia să ne cunoaștem și altfel decât vorbind la telefon.

Anul acesta, tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea a avut loc între 27 august și 1 septembrie, la Cheia, județul Prahova, în mijlocul naturii pe care o iubim atât de mult. Au fost alături de noi 107 elevi și profesori din 13 orașe, câștigători ai Concursului Național ecOprovocarea, proiect susținut de Raiffeisen Bank, Eximtur și L’Oreal, și ai Cluburilor ecOprovocarea Călărași și Sălaj, proiect susținut de Tenaris Silcotub. Pe lângă aceștia, au avut ocazia să se întoarcă în tabără și 7 facilitatori și organizatori tineri, aleși dintre vechile generații de eco-ambasadori.

În cele 5 zile petrecute împreună s-au legat prietenii pe viață. Agenda a fost extrem de interesantă, cu lecții despre mediul înconjurător, căutare de comori prin sat, drumeții pe munte, orientare cu busola, petreceri și foc de tabără. Și, foarte important, tabăra a primit în sfârșit o mascotă – broasca țestoasă Timi – care va merge în fiecare an să locuiască cu altă echipă de eco-ambasadori.

Pe lângă acestea, am făcut și un anunț în avan-premieră: Anul acesta vom avea o nouă categorie de concurs, intitulată Grădini multi-funcționale. Eco-ambasadorii prezenți au putut asculta live prezentările unor experți în domeniu, dar nu vă faceți griji – acestea vor fi disponibile în format video pentru toți cei care se vor înscrie în concurs în noua ediție.

Pentru mai multe detalii despre concurs și modalitatea de înscriere, vă rugăm să ne contactați la cep [at] viitorplus.ro

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..