Se lansează o nouă ecOprovocare

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, în parteneriat cu TenarisSilcotub,

anunță începutul ediției 2016-2017 a programului Cluburile ecOprovocarea în liceele din Călărași și Zalău.

 Este cel al VII-lea an în care asociația ViitorPlus, cu susținerea TenarisSilcotub, va coordona implementarea programului de educație non-formală și extrașcolară ecOprovocarea, cu scopul de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații. Două licee din Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Economic, și două din Zalău, Colegiul Naţional Silvania şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, vor continua predarea atelierelor non-formale din curricula specială pentru protejarea naturii și vor participa la concursul de activități practice pentru mediu. Cluburile care vor obține rezultate remarcabile în domeniile reciclării, plantării de arbori și îngrijirii de spații verzi, care vor promova reutilizarea obiectelor, vor fi premiate cu participarea în Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o tabără educațională și distractivă.

 Săptămâna aceasta am lansat o nouă ediție a Cluburilor ecOprovocarea. În cadrul Cluburilor, tinerii vor face cunoștință cu provocările actuale de mediu, îi vom încuraja să caute soluții pentru rezolvarea acestora și să le implementeze în comunitatea lor. Activitățile din fiecare liceu vor fi coordonate de o echipă formată din 3 profesori voluntari și 15 elevi. Cluburile se vor reuni săptămânal pentru atelierele non-formale, se va preda prin jocuri, dezbateri, vizualizare de filme, astfel elevii vor dobândi și abilități de lucru în echipă, comunicare, organizare, își vor forma o atitudine proactivă, de lideri. Echipele cu cele mai bune rezultate vor fi premiate – fondul total de premii fiind de 43.600 RON. Le dorim mult succes tuturor participanților!”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului ecOprovocarea” – un program al Asociației ViitorPlus.

În acest clip se pot descoperi bucuria și interesul cu care s-au implicat elevii și profesorii voluntari din edițiile anterioare, se regăsesc și mai multe detalii despre modul de lucru din cadrul Cluburilor.

 Câteva din rezultatele celor 6 ediții anterioare:  20.000 de elevi și profesori beneficiari; 285.000 kilograme de deșeuri reciclate din 16 tipuri diferite de deșeuri; 58.000 de puieți plantați; 57.500 de ore de voluntariat pentru mediu și comunitatea locală; 30 de unități de învățământ s-au implicat din Sibiu, Călărași și Sălaj; 5 propuneri legislative documentate propuse de elevi autoritaților locale, din care trei s-au transformat în hotărâri de Consiliu Local.

Cluburile ecOprovocarea este una dintre componentele programului ecOprovocarea, alături de: Concursul Național ecOprovocarea; Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea; Resurse pentru Profesori – materiale educaționale gratuite; ecObiblioteca elevilor.

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..