O altfel de stire despre gandurile noastre

Dintotdeauna m-au captivat oamenii activi, care seamana seminte de speranta in trecerea lor zilnica prin lumea asta. Îi intâlnesc rareori în viața de zi cu zi, dar și în gândurile mele și lupt din răsputeri să mă alatur lor. Mă bucur cand descopăr faptele lor bune, planurile lor indraznete, preocuparea lor pentru viitor. Toate sunt roade ale semintelor semanate de-a lungul vremii, semne ca parcursul vietii lor a adus schimbare in vietile noastre si ale voastre, ale generatiilor ce vor veni.
De ce vreau sa ma alătur lor? Pentru a fi utilă, pentru că lipsa de atitudini frumoase mă deprimă, pentru că nepăsarea mă intriga.
Auzim la tot pasul vorbindu-se despre averi, moșteniri si moștenitori, dar uităm să vorbim despre valorile și motivațiile constructive pe care să le insuflăm copiilor noștri. Aceste valori sunt adevarata moștenire ce o putem lăsa comunitații în care trăim , sunt schimbările in bine pe care fiecare dintre noi le putem aduce generatiilor prezente si viitoare, sunt amprenta noastra pe acest pamant.
Schimbarea sta in fiecare dintre noi si inceputul schimbarii este in fiecare zi. Totul tine de mine si de tine, de ceea ce constient vrem sa lasam in urma noastra. Eu vreau sa las generatiilor viitoare tot ceea ce am gasit cand am poposit pe acest pamant. M-am bucurat de soare si de aer curat, mi-am potolit setea cu apa numai buna de baut, m-am racorit la umbra padurilor de brazi si de stejari si am admirat animale si plante de o varietate nemasurata, m-am bucurat de verdele crud al primaverii si de razele calde ale lunilor de vara, am admirat culorile caramizii ale toamnei cu panerele ei incarcate de roade, si am asteptat nerabdatoare iernile blande cu hăinuțe de zăpadă pentru întinderile agricole sau pentru concursul saniuțelor pe derdeluș.
Tu ce alegi să lasi in urma ta?

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..