Luna APRILIE – o lună activă

O lună de primăvară în care soarele a alternat cu norii ploioși, iar cursurile s-au îmbinat perfect cu o binemeritată vacanță, au motivat și încurajat 71 de echipe înscrise în concurs să organizeze activități în natură. Elevi din toate colțurile țării au organizat activități practice pentru mediu, ca voluntari pentru o zi sau ca cetățeni ce vor să schimbe permanent ceva în jurul lor.

Echipelor de reciclare li se datorează cele 29.553 kg de deșeuri reciclabile trimise spre centrele de colectare; cei înscriși în echipele de Plantare au contribuit la creșterea suprafețelor împădurite prin plantarea unui număr de 20.735 de puieți. Mari suprafețe de teren din comunitățile unde se desfășoară concursul ecOprovocarea au devenit mai frumoase prin sădirea a 5308 plante ornamentale, plantarea a 669 de arbuști și confeționarea și montarea a 467 de obiecte de mobilier sau decorațini outdoor. Din natură s-au adunat peste 900 de saci de deșeuri, iar pentru diminuarea consumatorismului au fost organizate 97 de Târguri tematice.

Toate aceste rezultate au putut fi posibile cu ajutorul celor peste 6000 de voluntari ( elevi, profesori, cetățeni) implicați în desfășurarea lor.

Ne aflăm deja în ultima lună de concurs a acestei ediții.

Vă urăm succes și inspirație în tot ceea ce planificați!

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..