Leadership de mediu cu cei mai buni elevi din toată țara.

Peste 60 de liceeni și profesori din toată țara au participat la Tabăra de leadership pentru mediu Eco Provocarea, în perioada 25-28 august, la Cheia, Prahova. Ei s-au implicat în cea de a XI-a ediție de concurs, desfășurată pe tot parcursul anului școlar 2021-2022, și au avut rezultate remarcabile la toate categoriile de concurs: plantare, igienizare, reciclare sau târguri de economie circulară.

 

Cele mai bune echipe, poziționate pe locurile I, II și III în clasamentul actualizat în fiecare lună din concurs, în funcție de performanța în activități și cantități raportate, au primit premiul mult râvnit: un loc în Tabăra de Leadership pentru Mediu, de la Cheia (Prahova).

Timp de trei zile, elevii și profesorii din Galați, Bistrița, Arad, Mehedinți, Salaj, Sibiu, Timiș, Argeș și Satu Mare s-au implicat într-o serie de ateliere de dezvoltare personală, team work, precum workshop-uri pe tema schimbărilor climatice.

„O vorbă înțeleaptă spune: „cine nu are bătrâni, să și-i cumpere”!

Voi adapta aceste cuvinte, transformându-le într-un îndemn: „cine nu a participat cel puțin la o ediție a Programului Național Eco Provocarea, să vină alături de noi”!

De ce să vină?

Pentru că, Eco Provocarea este o lume a EMOȚIILOR sincere, frumoase, constructive; este o lume a provocărilor educaționale și practice, unde nu ai cum să greșești, ci doar să faci bine și să înveți; este locul unde te autodepășești pe tine, te descoperi, te reinventezi, te faci util.

Pentru mine, este o onoare și o imensă bucurie să trăiesc an de an emoțiile începuturilor fiecărei ediții, să descopăr preocuparea pentru problemele mediului înconjurător, de care dau dovadă elevi minunați, coordonați de cadre didactice dedicate profesiei, în cel mai real sens al cuvântului.

Sunt recunoscătoare vieții și celor care au pus umărul la crearea și creșterea acestui concept pentru că îmi dă posibilitatea de a experimenta ceea ce frumos spunea Confucius: „Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi a vieții tale” ”, spune Lucia Cojocaru, Coordonator Eco Provocarea Liceeni.

 

Evenimentul nu ar fi putut fi posibil fără implicarea activă a sponsorilor Eco Provocarea, ediția XI: IBM, Profi, Goldman Sachs Gives, Societe Generale – Global Solutions Centre, Napolact, Garnier, L’Oreal, Ecotic și Ecoticbat.

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..