Am dat startul competitiei dedicate Cluburilor ecOprovocarea

Asociatia ViitorPlus, cu sustinerea TenarisSilcotub, anunta inceperea celei de-a VIII-a editii a programului de educatie non-formala si extrascolara ecOprovocarea, care incurajeaza leadership-ul si protejarea naturii in randul tinerilor.

Saptamana trecuta am incheiat runda deschiderilor oficiale ale proiectului Cluburile ecOprovocarea in 6 unitati scolare din Calarasi si Zalau, care au marcat inceputul celei de-a VIII-a editii a programului ecOprovocarea ce se va derula pe parcursul anului școlar 2017-2018. Anul acesta participa in concurs: Colegiul Economic, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Barbu Stirbei″ din Calarasi si Colegiul National Silvania, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” si Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai″ din Zalau.

Cluburile ecOprovocarea 2017-2018 (Small)

 

Profesori voluntari, pasionati de protejarea naturii, vor continua predarea atelierelor non-formale, special create de experti in educatie. Scopul este de a creste gradul de constientizare al liceniilor privind problemele actuale de mediu si care sunt solutiile pentru un mediu mai curat. De asemenea, vor continua activitatile practice pentru mediu: reciclarea deseurilor, plantarea de arbori, ingrijirea spatiilor verzi, promovarea reutilizarii. Membrii Cluburilor cu cele mai bune rezultate pentru mediu vor fi premiati cu participarea in Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o tabara educationala si distractiva. Puteti vedea ce spun profesorii si elevii care au participat la editiile anterioare ale programului in acest clip.

„Am asteptat cu nerabdare editia a 8-a a acestui proiect. Experienta acumulata pana acum ne-a maturizat, ne-a motivat si ne-a pregatit sa facem fata unor noi provocari. Pentru ca ne-am luat in serios misiunea de a promova spiritul ecologic in randul elevilor liceului nostru, suntem mandri si pornim la drum in aceasta editie cu un numar de 3 ori mai mare de voluntari decat in anul precedent. Ne simtim puternici si dorim sa oferim altora un exemplu demn de urmat. Sperantele ca vom reusi sa ne atingem obiectivele sunt la cel mai inalt nivel! Abia asteptam sa traim bucuria adusa de rezultatele eforturilor noastre! – Prof.Ionut Cozma, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazulˮ Zalau.

 „Anul acesta imi propun sa implic cat mai multi adolescenti in targurile tematice de resurse, pentru a le arata cate lucruri minunate putem face din obiecte vechi si cum putem impleti valorificarea reciclabilelor cu distractia.″ – Maria, eleva la Liceul Teoretic „M. Eminescuˮ Calarasi.

Cateva din rezultatele celor 7 editii anterioare:  peste 25.000 de elevi si profesori beneficiari; 330.000 kilograme de deseuri reciclate din 16 tipuri diferite de deseuri; 83.000 de puieti plantati; 3.300 de saci cu deseuri colectati din natura; 77.000 de ore de voluntariat pentru mediu si comunitatea locala; 27 de unitati de invatamant s-au implicat din Calarasi, Salaj si Sibiu; 5 propuneri legislative documentate propuse de elevi autoritatilor locale, din care trei s-au transformat in hotarari de Consiliu Local.

Cluburile ecOprovocarea este una dintre componentele Programului ecOprovocarea, alaturi de: Concursul National ecOprovocarea; Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea; Resurse pentru Profesori – materiale educationale gratuite.

–––––––––––

Despre Tenaris Silcotub

TenarisSilcotub – divizia de productie a Tenaris in Romania – este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industriile energiei, mecanica si auto. Cu o echipa de peste 1.600 de oameni in Romania, TenarisSilcotub are unitati de productie la Zalau, Calarasi si Campina. Prin programele sale de responsabilitate sociala, compania investeste in educatie, sanatate si mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre ViitorPlus

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Adopta un copac, Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar – amenajare eco-turistica, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra”. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..