100 de școli reciclează în Junior

EcOprovocarea Junior, cel mai nou concurs național de reciclare al organizației ViitorPlus, se adresează elevilor și profesorilor din ciclul primar și gimnazial și a lansat apelul la înscrieri.

Competiția, care se derulează pe tot parcursul anului școlar și presupune activități de educare și conștientizare pe tematica reciclării, anunță premii consistente și oportunitatea de a face parte dintr-o mare comunitate școlară preocupată de mediu și învățare.

Elevi, pedagogi, voluntari din 100 de școli din toată țara, sub conducerea unui coordonator la nivelul unității de învățământ, vor intra într-o competiție în cadrul căreia vor învăța sau își vor consolida informațiile despre colectarea separată, prin activități practice și metode educative non-formale.

Școlile primare sau gimnaziale se pot înscriere completând un formular – click AICI, până la 31 ianuarie 2021. Locurile disponibile se ocupă după ce școala s-a înscris și 50% din elevii școlii au participat la sesiuni de conștientizare pe tematica reciclării, create și puse la dispoziție, gratuit, de ViitorPlus.

Școlile validate vor organiza acțiuni de colectare separată conform Regulamentului de concurs, în funcție de evoluția situației pandemice și a modului în care aceasta influențează participarea la cursuri. Echipele vor trimite deșeurile colectate la nivelul unității de învățământ spre reciclare, vor raporta către organizator evoluția procesului. Pe lângă partea practică, toate cadrele didactice din școală vor putea susține în continuare, la clasă sau online, sesiunile de conștientizare, pe tematica reciclării.

În anul școlar 2020-2021, continuă activitățile de protecție a mediului și școlile înscrise la concurs în perioada februarie – martie 2020, care, datorită contextului pandemic nu au putut realiza activitățile specifice.

Competiția se încheie la data de 30 mai 2021, urmând procesul de desemnare a câștigătorilor.

Care sunt premiile?

Școlile vor intra în cea mai nouă comunitate a juniorilor responsabili și pasionați de mediu și vor putea câștiga premiile totale de 20.000 de lei.

Premiul cel mare: 10.000 lei pentru școala care realizează cele mai multe activități (cuantificate prin puncte), bani pentru dotarea școlii cu echipamente și materiale IT.

Premii pentru coordonatori: 3 premii de 3.000 de lei fiecare pentru coordonatorii școlilor aflate pe locurile I, II și III, în clasamentul final (o persoană/ școală).

Mențiune: 1.000 de lei pentru coordonatorul școlii aflate pe locul IV, în clasamentul final.

Toți coordonatorii vor primi adeverințe și diplome de participare.

 

Pentru mai multe resurse de informații și imagini, accesați secșiunea specifică:

Despre concurs

facebook: https://www.facebook.com/ecOprovocarea și urmărește #junior

instagram: https://www.instagram.com/ecoprovocarea/, urmărind #junior

Lasa un mesaj

Trebuie sa foo autentificat pentru a putea posta..