Despre Cluburi

Cluburile ecOprovocarea reprezintă principala componentă a programului ecOprovocarea și este organizată de ViitorPlus, în parteneriat cu TenarisSilcotub. Proiectul educațional extrașcolar se adresează liceenilor și are două tematici principale: grija pentru protecția mediului și dezvoltarea personală.

Cluburile reprezintă activități permanente, ateliere educaționale săptămânale și activități de protejare a naturii, ce au loc în 4 licee din Călărași și Zalău. În echipa de baza a Cluburilor sunt implicați 24 profesori voluntari, Lideri de Club, și aproximativ 100 de elevi din clasele liceale 9 – 11. Organizați în echipe ei își motivează și implică familiile, colegii și comunitatea locală în diverse activități pentru mediu, conform celor 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, amenajare spații verzi, târguri cu schimb de obiecte reutilizabile.

Activitățile urmăresc o anumită structură și au la bază materialele educaționale create cu sprijinul experților. Scopul este ca prin participarea la atelierele non-formale și prin acțiunile de protejare a mediului, tinerii să dobândească cunoștințe despre problemele actuale de mediu la nivel global și local și să ia atitudine. Totodată, ei își dezvoltă competențe personale, cum sunt: lucrul în echipă, abilități de prezentare, atragere de fonduri, comunicare în echipă, management de proiect, motivare, creativitate.

În fiecare oraș există un coordonator ViitorPlus care motivează Cluburile, le îndrumă, participă la activitățile Cluburilor, la organizarea și implementarea unui proiect pe luna, oferă sprijin în realizarea raportării lunare și ajutor în relația cu autoritățile locale.

Concursul va începe la 20 octombrie 2017 și se va termina pe 20.05.2018. Echipele se pot înscrie până la 01.03.2018.

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE PENTRU CLUBURILE ECOPROVOCAREA (doar jud.Călărași și Zalău)

PREMII OFERITE CLUBURILOR ECOPROVOCAREA de către TenarisSilcotub:

– Pachet cu materiale de identitate vizuală pentru toți membrii echipelor: vestă, agendă, pix (personalizate);

– Cei mai buni 4 elevi (și profesorul coordonator) din cadrul celor 5 echipe de pe locul I, dar și cei mai buni 2 elevi  (și profesorul coordonator)  din cadrul celor 5 echipe de pe locul II sunt premiați cu locuri în  Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea din vara anului 2018;

-Premii în valoare de 12.500 ron pentru profesorii care susțin atelierele de mediu și pentru coordonatorii ale căror echipe ocupă locurile locurile I și II în clasament;

– Premii totale în valoare de 54.900 ron oferite de TenarisSilcotub.

REGULAMENT pentru desfășurarea activităților în cadrul Cluburilor ecOprovocarea.

ANEXA 1 – a Regulamentului