Despre Cluburi

Cluburile ecOprovocarea reprezintă principala componentă a programului ecOprovocarea și este organizată de ViitorPlus, în parteneriat cu TenarisSilcotub. Proiectul educațional extrașcolar se adresează liceenilor și are două tematici principale: grija pentru protecția mediului și dezvoltarea personală.

Cluburile reprezintă activități permanente, ateliere educationale săptămânale și activități de protejare a naturii, ce au loc în 4 licee din Călărași și Zalău. În echipa de baza a Cluburilor sunt implicați 12 profesori voluntari, Lideri de Club, și aproximativ 100 de elevi din clasele liceale 9 – 11. Organizați în echipe pentru diverse activități, ei își implică și colegii pentru a recicla, igieniza și amenaja spații verzi, pentru a planta arbori sau pentru a face târguri cu schimb de obiecte reutilizabile.

Activitățile urmăresc o anumită structură și au la bază materialele educaționale create cu sprijinul experților. Scopul este ca prin participarea la atelierele non-formale și prin acțiunile de protejare a mediului, tinerii să dobândească cunoștințe despre problemele actuale de mediu la nivel global și local și să ia atitudine. Totodată, ei își dezvoltă competențe personale, cum sunt: lucrul în echipă, abilități de prezentare, atragere de fonduri, comunicare în echipă, management de proiect, motivare, creativitate.

În fiecare oraș există un coordonator ViitorPlus care motivează Cluburile, le îndrumă, participă la activitățile Cluburilor, la organizarea și implementarea unui proiect pe luna, oferă sprijin în realizarea raportării lunare și ajutor în relația cu autoritățile locale.

PREMII OFERITE CLUBURILOR ECOPROVOCAREA de către TenarisSilcotub:

– Pachet cu materiale de identitate vizuală pentru toți membrii echipelor: vestă, agendă, pix (personalizate);

– Echipa (4 elevi si un coordonator) cu cele mai multe puncte la fiecare categorie de concurs beneficiază de 5 locuri în Tabăra ecOprovocarea din vara anului 2017;

– Liceul ale cărui echipe vor acumula cel mai mare număr de puncte la sfârșitul concursului va câștiga un premiu de 3.000 de RON;

Premiile au o valoare totală de 43.600 RON.

Regulamentul pentru desfășurarea activităților în cadrul Cluburilor ecOprovocarea.

anexa-raportare-regulament