Scoala: Liceul Tehnologic „Octavian Goga”

Adresa: Str. Wesselenyi Miklos, nr. 5

Parteneri

Despre

Oferim, în parteneriat deplin cu comunitatea, un mediu de învățare sigur și disciplinat care promovează dezvoltarea academică, intelectuală, personală și socială a elevilor, cu scopul de a educa și înzestra fiecare elev cu puterea de a concura și prospera într-o societate în schimbare, de a forma indivizi responsabili și independenți care înțeleg valoarea educației și care sunt devotați ideii de învățare pe tot parcursul vieții.

Stabilim un mediu educațional cu așteptări și standarde înalte, cu multiple oportunități de dezvoltare pentru toți elevii.

Formând și dezvoltând valori și atitudini, elevii vor fi înzestrați cu ambiție, onestitate, responsabilitate, toleranță și respect.

Standardele de excelență stabilite în acest proces educațional vor servi ca o fundație solidă care va stimula și întări dorința de învățare pe tot parcursul vieții.

Implementând strategii de predare contemporane și un curriculum flexibil, aspirăm să îmbogățim succesul absolventului de la Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, pregătindu-l să facă față exigențelor unei societăți cu cerințe avansate.

Școala noastră a luat ființă în 1919 și în decursul celor 100 de ani de existență a fost principalul focar de cultură și lumină în Jibou.

Ca urmare a înființării județului Sălaj în anul 1968, Jiboul devine oraș, deschizându-și noi perspective de dezvoltare. Clădirea școlii este dată în folosință comunității în anul 1973. Datorită numărului mare de copii din localitate și satele din vecinătate, școala se divide în „Școala generală Nr. l” (în prezent, Liceul Tehnologic „Octavian Goga”) și „Școala generală nr. 2” (în prezent, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”).

La 30 septembrie 2001, școala l-a ales ca patron spiritual pe Octavian Goga – „poetul pătimirii noastre”, devenind Școala Generală „Octavian Goga”. Cu această ocazie s-au dezvelit bustul poetului și placa de marmură cu numele școlii.

În anul 2004, școala generală se transformă în Grup Școlar, oferind cursuri de liceu – filieră tehnologică (servicii și tehnic) și pregătire profesională prin Școala de Arte și Meserii, tinerilor din localitate și împrejurimi.

Începând cu 1 septembrie 2012, prin ordin al M.E.C.T.S. școala accede la un nou statut, acela de LICEU TEHNOLOGIC „OCTAVIAN GOGA”, JIBOU.

Ultimele stiri